Masterplan niitti alkuvuonna livemainetta kiertäessään Hammerfallin kanssa. Muutenhan mainetta jo on Helloweenista kenkää saaneiden Roland Grapowin ja Uli Kuschin varjolla. Kun laulajaksi on napattu vahvaääninen entinen The Ark -mies Jorn Lande, bassoon ex-Iron Savior Jan S. Eckert ja koskettimiin Axel Mackenrott, on vanhakantaisen hevin perussoitinkokoonpano kasassa.
Masterplania on jo ehditty haukkua turhaksi power-poppooksi, mutta kyllä tässä nimenomaan on kysymys 80-luvun melodisen heavyn herättelystä, vaikka toki uudempia power-maneereitakin hyödynnetään. Avausbiisi Spirit Never Dien laulumelodiat muistuttavat Joe Lynn Turnerin aikaista Rainbow'ta ravakammissa hiteissään ja Kind Hearted Lightin kertosäe on kuin yhdistelmä lyhyttä Gates Of Babylon-rakentelua ja pidempää Gary Mooren Out In The Fields-teemailua. Erityisen selvästi kuuluvat myös 80-luvun alun Whitesnaken vaikutteet, muuallakin kuin loppuballadi When Love Comes Closessa, sillä Coverdale-tyylin lisäksi myös sanoissa kuullaan käärmekaikua.
Bändi on tietenkin valmis jo debyytillään, mutta muutamat tyylionnahdukset olisivat korjattavissa tulevaisuudessa: kipeiten kaipaisi kunnon Hammond-soundia koskettimiin, jotka nyt sätkyttävät "suoraan tehtaalta" -äänineen ikävän powermaisesti. Masterplan imuttaa esikuviaan turhankin läheltä, mutta Helloweenilla on silti tekemistä, ettei jää jalkoihin.
Michael Kiske vierailee. Hohhoijjaa.
MASTERPLAN: Masterplan
Arvio julkaistu Soundissa 03/2003.
Kirjoittanut: Antti Mattila.
Masterplan niitti alkuvuonna livemainetta kiertäessään Hammerfallin kanssa. Muutenhan mainetta jo on Helloweenista kenkää saaneiden Roland Grapowin ja Uli Kuschin varjolla. Kun laulajaksi on napattu vahvaääninen entinen The Ark -mies Jorn Lande, bassoon ex-Iron Savior Jan S.
Arvio
MASTERPLAN
Masterplan
Painful Lust
Masterplan
Painful Lust