The Orbin ensimmäiset levyt The Orb’s Adventures Beyond The Ultraworld (1991) ja U.F.Orb (1992) ovat ambient housen merkkiteoksia. The Orb onnistui niillä yhdistämään moderneja soundeja ja psykedeliaa uusklassiseen musiikkiin verrattavan monitahoisiin sävellyksiin. Orblivionin (1997) jälkeen ihan vastaaviin täysosumiin ei enää olla ylletty, mutta Prismillä päästään riemastuttavasti taas parhaiden ysärilevyjen tasolle.
Prism tuntuu heti alkumetreistään lähtien The Orbin 90-luvun albumeihin verrattavalta isolta kokonaistaideteokselta. Siitä huolimatta siinä on myös todella paljon variaatiota orbmaisesta maalailevasta ambientista Why Can You Be In Two Places At Oncen pop-koukkuihin, A Ghetto Love Storyn reggaeen ja Tigerin discoon. Toisiinsa sulautuvat biisit kuitenkin muodostavat vaikuttavasti täysin luontevan kokonaisuuden.
Niille jotka vierastavat 90-luvun electronican äänimaailmaa, voi Prism olla hyvä ensimmäinen askel The Orbiin. Se sisältää kaikkea sitä mitä bändin klassikkoalbumitkin, mutta sen yleisilme ja soundit ovat nykypäivää, ja sen ote on entistä seikkailullisempi ja vapautuneempi.