KUUKAUDEN DEMO: KORPIKUUSEN KYYNEL
www.korpikuusenkyynel.com
Turkulainen Korpikuusen Kyynel esiintyi edellisellä demollaan Demoefektissä tuolla toisten bändien puolella, mutta näytti herättäneen varovaisen myönteisiä kommentteja. Edellisen vuonna 2008 ilmestyneen demon Season Of Gray oli jo vahva näyttö tummasävyisestä rockista. Muutaman vuoden kuluessa bändistä on kehittynyt vahvojen sävellysten ja monipuolisten sovitusten bändi, joka saa aikaan tarttuvia melodiakulkuja. KK:ssa on hieman samaa kuin Within Temptationsissa, joskin turkulaiset ovat pari pykälää rankempia, eikä Nighwishkään ole aivan vieras vertailukohta. KK:n kappaleet ovat sävyiltään rikkaita, ja sovitukset on rakennettu oikeaoppisesti tukemaan kappaleiden perusrakenteita sekä alleviivaamaan sävellysten olennaisia piirteitä. Kokoonpanona bändi on sikäli mielenkiintoinen, että siihen kuuluu kaksi naisjäsentä, rumpujakkaralla ja mikrofonin takana. Laulupuolta hoiteleva Maija Nyström on vahvaääninen tulkitsija, jonka puhtaassa äänessä on kuitenkin henkistä rosoisuutta. Huumorinkin päälle KK tuntuu ymmärtävän. Demon päätösraita Korpikuusen Kyynel on ihan veikeä humppa, jollaisilla pannaan keikoilla jengiin liikettä.
Korpikuusen Kyynel on bändinne tyttöjen perustama. Millä tavalla musiikki on muuttunut sitten aivan alkuvaiheen, laulaja Maija Nyström?
– Olimme soittaneet Leenin kanssa samoissa bändeissä yläasteelta saakka ja kun muutimme opiskelemaan, halusimme päästä soittamaan hevimpää. Musiikki on muuttunut aika positiivisella tavalla. Soitimme aluksi covereita, mutta omia biisejä alkoi syntyä pikkuhiljaa. Jorma on taustaltaan hevikitaristi, niin hänen tultua mukaan hevimpi soundi alkoi löytyä.
Vuonna 2007 perustetulla bändillänne on suomenkielinen nimi, mutta laulatte englanniksi. Miksi näin?
– Olemme vähän erikoistapaus, emme välitä siitä. Korpikuusen Kyynel juontaa juurensa Rymättylän hirvipeijaisiin. Siellä yleisesti aina puhutaan, että juodaan korpikuusen kyyneltä. Se kuulosti minusta ja Leenistä hienolta. Päätimme, että käytämme sitä vielä joskus bändin nimessä.
Eikö moinen nimivalinta aiheuta ongelmia, jos ja kun bändi saa jalansijaa ulkomailla, kitaristi Jorma Roine?
– Eiväthän Kiuas tai Kivimetsän Druidikaan ole kärsineet nimestään, niin miksi sitten me.
Ensimmäinen demonne arvioitiin Demoefektin kevyemmällä puolella. Ettekö silloin vielä katsoneet soittavanne metallia?
– Se oli inhimillinen erehdys. Musiikkimme on kuitenkin mennyt raskaampaan suuntaan ensimmäisen demon jälkeen.
Turussa oli pitkään pienet metallipiirit, mutta raskas musiikki on viime vuosina nostanut ansiokkaasti päätään. Mitä siellä oikein on tapahtunut?
– Sen kun tietäisi. Turussa tosiaan alkaa olla paljon hyviä bändejä. Rokkibaari ja TVO olivat tärkeitä kohtauspaikkoja bändeille, mutta ne molemmat on jo kuopattu. Yhdessä vaiheessa bändejä vain alkoi syntyä ja mekin pääsimme piireihin mukaan, mutta nyt taas on ollut hiljaisempaa. Vieläkin kuulee sanottavan, että eihän Turusta tule metallibändejä, mutta kyllä niitä on.
Orkesterinne yhteydessä on joskus puhuttu kristillisistä arvoista. Oletteko hengellinen hevibändi?
– Emme ole, enkä edes tiedä, mistä tieto on lähtenyt liikkeelle. Netissä tietoja voi muokata kuka tahansa ja silloin syntyy virheitä. Jos lukee sanoituksiamme, silloin ymmärtää paremmin.
Pontikkaako te sitten vapaa-ajallanne vallan keittelette?
– Liikumme vapaa-ajallakin samoissa porukoissa ja vietämme aikaa yhdessä. Olimme juuri bändin yhteisellä laivamatkalla, ja Korpikuusen Kyyneleen sanat on tehty samanlaisella reissulla Ruotsissa.
Kerropa Maija, mikä sitten lienee mieluisin juoma ennen keikkaa ja paljonko sitä kuluu?
– Se vaihtelee henkilöittäin ja keikoittain. Leenillä on viime aikoina ollut extremekausi ja hän on juonut pelkkää vettä. Villellä taas on mennyt välillä vähän yli. Etsimme kultaista keskitietä.
Demoefekti on Soundin lukijoille tarkoitettu palsta. Demoja voi lähettää vain postitse osoitteeseen: Demot/ Soundi pl.312, 33101 Tampere. Bändit, jotka haluavat metallispesialisti Marko Säynekosken syyniin, kirjoittavat kuoreen: Heavy.
MUUT KATSASTETUT
LIKE TOMORROW
www.liketomorrow.com
Like Tomorrowin edellinen demo valittiin kuukauden demoksi, ja uutuudellakin on kaikki kohdallaan niin kuin pitääkin. Tällä kerralla yhtye lähestyy astetta ankarammalla lähtölaukauksella, mutta kokonaisuutena bändin tuorein demo näyttää bändin kehittyneen entistä monipuolisempaan ilmaisuun. Aloitusraidan alleviivatun rankkuuden jälkeen bändi tarjoilee myös ns. ulkopuolisia vaikutteita, jotka yhtyeen pieteetillä hoidetussa käsittelyssä laskevat eteen vankan tunnelmamaton. Tänään Like Tomorrowin metallisydän on saanut rinnalleen ilmaisumuotoja, jotka kasvattavat yhtyettä ja pysyvät täydellisessä tasapainossa. Toivottavasti bändillä riittää hiiliä heitettäväksi masuuniin, jotta Euran bändi ei tee The Gatheringeja ja hukkaa tähtäintään vaiheessa, jossa pitäisi alkaa tapahtua niitä isoja asioita.
DENYALL
www.myspace.com/denyallband
Seinäjokelaisbändin konsepti on tavattoman kiehtova. Bändi polkee melodista, varsin yksinkertaisista aineksista koostuvaa metallimassaa ankaralla kädellä. Kaiken tämän päälle jätetään reilusti tilaa Terhi Palomäen kuulaalle laululle, ja näin vastakohdat läimäyttävät napakasti silmille. Denyall on edennyt kolmanteen demoonsa, ja yhtye on vienyt musiikkiaan määrätietoisesti eteenpäin. Viitisen vuotta toiminut yhtye kärsi alkuvaiheessa omaperäisyyden puutteesta, mutta bändi on kyennyt kääntämään heikkoudet vahvuuksikseen käyttämällä aikaa sovituksiin ja melodiarakenteiden pohdiskeluun. Denyallista on kasvanut hieno bändi.
SERENITY’S END
www.serenitysend.com
Jos Serenity´s Endin edellinen demo oli lähinnä murheen laaksossa tarpomista, tällä kerralla tunnetilojen skaalat ovat selvästi laajemmat. Bändissä on tapahtunut jonkin verran muutoksia sitten edellisen demon, ja etenkin osaavan kosketinsoittajan ”palkkaaminen” on tuonut mukanaan uusia tasoja ja kerroksellisuutta musiikkiin. Toki bändi hallitsi suvereenisti myös hieman minimalistisemman ilmaisun, mutta uusi suunta kuulostaa myös pätevältä etenkin, kun ne eivät ole toisiaan poissulkevia voimia. Serenity´s End ansaitsee kiitosta monipuolisesta osaamisestaan ja sisäänrakennetusta tyylikkäästä metallimusiikin ilmentämisestä keinoilla, jotka eivät ole niitä kaikkein perinteisimpiä, mutta ei toisaalta yltiöpäisen kokeilevimpiakaan. SE:n kohdalla asiat ovat tällaisenaan tasapainossa.
SEVEN AGAINST
www.myspace.com/sevenagainstband
Pääkaupunkiseudulta ponnistavan Seven Againstin miehet eivät ole enää ihan nuoria poikia, ja ammatitkin on tullut hankituksi sieltä porvarillisemmalta puolelta. Nälkä näyttää silti kurnivan myös musiikkiharrastuksen saralla, sillä bändin rosoinen jälki henkii kunnianhimoa. Seven Against tasapainoilee seesteisten tunnelmakuvien ja särmikkäiden hyökkäysten tantereilla, ja jälki on ansiokasta. Vaikka biisit noudattelevat usein konventionaalisia linjoja, yhtyeen sovitukselliset ratkaisut kohottavat biisien arvoa selvästi. Myös yhtyeen asenteesta huokuu jämäkkyyttä ja ennen kaikkea ymmärrystä luontevien kokonaisuuksien kehittelemiseksi.
CULT OF ENDTIME
www.cultofendtime.com
Joensuulainen COE on nuori kokoonpano, sillä bändi pantiin kasaan vasta vuosi sitten. Soittokokemusta löytyy kuitenkin pitemmältä ajalta, ruotsalaistyyppinen death on bändillä erinomaisesti hallussa. Joensuulaiset ovat piirun verran rujompia kuin monet hengenheimolaisensa lahden takana, mutta ei ilmavuutta pidä COE:ltakaan puuttuman. Bändi lyö pöytään massiivisia sävellyksiä, joilla on selkeät johtotähdet. Napakka ja kohtuullisen kimurantti riffiviidakko piilottaa sisäänsä jännittäviä melodiakulkuja, joita bändi on rohkeasti käynyt katsastamassa ruotsiskenen ulkopuoleltakin. Ja sieltähän se bändin rikkaus on löytynytkin.
SOULHEALER
www.myspace.com/soulhealermusic
SoulHealer on häpeilemättä lähtenyt kasarivaikutteisen hardrockin suuntaan, mutta bändi ei vierasta myöskään brittiläisen uuden aallon hevin linjoja. Demonsa äänittämiseen mennessä bändi on ollut kasassa ruhtinaalliset puoli vuotta, mutta silti jälki on ammattitaitoista ja vakuuttavaa. Yhtyeen biisien vahva tuulahdus menneiltä vuosilta on sekä myönteinen että kielteinen seikka. Biiseihin on juuri sopivasti imetty mukaan myös nykyvirtauksia, mutta perustaltaan bändin vanhahtavaa tyyliä jotkut saattavat vierastaa. Runsas 20 vuotta sitten SoulHealer olisi saanut jo näillä biiseillä komeasti levytyssopimuksen. Nyt voi olla tiukempaa.
DISTAINED
www.distained.com
Pälkäneen poikien bändissä on ovi käynyt useampaankin kertaan, mutta vaikuttaa siltä kuin rivit olisivat vain tiivistyneet. Tuoreen demon kappaleista ei enää tuoksu samanlaiset HIM-tunnelmat kuin joskus ennen, mutta linja pysyy edelleen tummasävyisemmillä vesillä. Periaatteessa Distained on saanut aikaan hienoja kappaleita, mutta vaikka bändi soittaa antaumuksella ja hyvin, sävellykset eivät tunnu lähtevän nousukiitoon. Aivan kuin kappaleiden raukeus olisi iskostunut liian hyvin myös esittäjien ajatuksiin, ja tästä syystä tunnelma on lähestulkoon unelias. Musiikillisesti bändi on kuitenkin kehittynyt, ja bändi tuntuu olevan idearikas sävellysmateriaalinsa suhteen.
CURIMUS
www.curimus.net
Loimaalta jyrähtää odotetun kaltaisella ankaruudella. Jos bändi kuulosti edellisellä demollaan ääritiukalta ryhmältä, pystyy yhtye pistämään siitä vieläkin paremmaksi. Curimuksen parasta antia on rytmi, sillä kitaran, basson ja rumpujen yhteispeli ja rytmeillä leikittely kuulostavat nasevalta. Näillä ansioilla Curimuksen biisit nimenomaan tuntuvat, mutta kappaleet voisivat sisältää muitakin arvoja. Tokihan Curimuksen biisien pitääkin olla monotonisia, mutta liika on silti vähän liikaa. Viimeksi bändin toivoi kehittävän omaperäisiä linjanvetoja. Toive ei ole aivan turha tälläkään kertaa, vaikka bändi pystyykin vakuuttamaan musiikkinsa fyysisyydellä.
CRYAL
www.cryal.net
Viitasaaren poikien death ja thrash on selvästi jäntevöitynyt sitten bändin alkuaikojen. Vaikka bändi vaikutti jo ensimmäisellä demollaan kokeneelta, yhteiset vuodet ovat tuoneet reilusti lihaa biisien luiden ympärille. Bändin biisit nimittäin kuulostavat siltä kuin ne olisivat muotoutuneet kuin itsestään omiin asuihinsa. Parhaimmillaan bändi kuulostaa kaihoisalta ja ripauksen verran surumieliseltä, vaikka pintapuolisesti yhtye pitääkin ankaraa mättövaihdetta yllä. Sävellykset voisivat olla silti vieläkin monipuolisempia eikä laulutyylien variaatiotkaan tekisi kokonaisuudelle pahaa.
THUNDERWIND
www.myspace.com/thunderwind
Tamperelaisbändi on ensimmäistä kertaa pappia kyydissä demojen merkeissä. Bändin vaikutteet löytyvät thrashin ja deathin suunnalta, mutta bändi pitää ainakin toistaiseksi oman ilmaisunsa kovin riisuttuna. Toisaalta tämä antaa tilaa lyhyille kitarajohdannoille teemasta toiseen, mutta säkeistöissä kitaristit voisivat viljellä pohjalle monipuolisempaakin jälkeä. Thunderwind on silti parhaimmillaan juuri jyräävissä osioissa, mutta tulevaisuudessa yhtyeen toivoisi rikastuttavan ilmaisuaan vaihtelevammilla sovituksilla. Pelkkä kompin napakkuus kun ei lopulta voi johtaa kovin pitkälle.
CONCRETE ICON
www.myspace.com/concreteicon
Turkulainen Concrete Icon on vienyt deathdoomiaan piirun verran pitemmälle sitten edellisen demonsa. Viimeksi bändiltä jäi kaipaamaan ilmeikkyyttä, mutta uusiin biiseihin on tullut selvästi enemmän sävyjä mukaan ja bändi alkaa siis kunnostautua sovitusrintamallakin. Biisien perusrakenteissa on muutamia hienoja ideoita, mutta välillä ne tahtovat edelleenkin hautautua bändin massiivisen jyrän alle. Laulupuolella bändi koittaa kahdenlaistakin örinää, mutta puhdastakin laulua voisi sovitella sävellysten ytimeen, edes sen monipuolistamisen nimissä. Concrete Iconilla on näkemystä ja visioita, mutta jalostamisen eteen kannattaa edelleen tehdä työtä. Se nimittäin palkitaan varovaisesti jo tällä demolla.
THÜNDERFIST
www.myspace.com/thunderfistband
Thünderfistin voi jo nimensä perusteella heittävän rankemman laidan rockia, mutta sen ohella bändillä on vahvoja kasarihevin vaikutteita. Thünderfist on hyvällä tavalla hauska bändi. Mutta mitä muutakaan voi odottaa yhtyeeltä, jolla on sen nimisiä kappaleita kuin Too Hot For Love tai Mandatory Love Machine. Alkuvaikutelmaan verrattuna kokonaisuus paljastuu hieman valjummaksi. Bändillä on toki hyviä riffejä ja biisit kulkevat, mutta yhtyeeltä olisi odottanut räkäisempää asennetta. Täyttymykselle siis jää vielä reilusti tilaa.
HATERIAL
www.myspace.com/haterial
Haterial on ryhtynyt melkein perustamisensa jälkeen demon tekoon, ja ilmeisesti biisejä syntyy solkenaan, kun niitä on jo levyllisen verran varastossa. Bändi kunnioittaa vauhtia ja melodioita, ja kieltämättä yhtyeen death aiheuttaa värinää niskalihaksissa. Bändin soitto kuulostaa hyvin vaivattomalta ja rennolta. Silti ryhmä jyrää vakuuttavasti. Mutta jotakin jää silti puuttumaan. Kireä örinälaulu ei aivan vakuuta, ja biisitkin vaikuttavat loppujen lopuksi valjuilta aivan kuin yhtye olisi jääräpäisesti tarttunut aina siihen ensimmäiseen mieleen tulleeseen riffiin ja alkanut työstää sitä, meni sitten syteen tai saveen. Bändin jäsenten henkilökohtaiset taidot ovat selvästi pitemmällä kuin yhtyeen yhteinen näkemys biiseistään. Kyllä riffeissä ideaa on, mutta sovittamisestakin huolimatta sävellykset ovat kapea-alaisia.
CARNALATION
www.myspace.com/carnalation
Carnalationin debyyttidemon biisit jäivät hieman kasvottomiksi. Bändi ei ole päässyt ongelmastaan aivan kokonaan eroon, vaikka parannuksiakin on matkan varrella tapahtunut. Bändin korkkiruuvin kireä ja ankara ilmaisu on kiristynyt entisestään, ja yhtyeen grindinkin puolelta vaikutteita hyödyntävä metalli on perin kiukkuista. Sävellykset jättävät silti edelleen tilaa laveammille sovituksille, kun nyt kokonaisuus on pikkuisen lattea. Bändin kannattaisi kokeilla rohkeammin kappaleiden sovitusvaiheessa. Kultajyvät löytyvät usein vahingossa, kun mieli on avara.
CARVED IN ASHES
www.myspace.com/carvedinashes
Vajaan parin vuoden ikäinen CIA on syntynyt suunnilleen jammailujen pohjalta, ja suurempi ryhmä on etsitty koolle myöhemmin. Bändin ydinryhmään kuuluu kuusi jäsentä, ja laulaja haettiin aina Espanjasta saakka. Yhtye määrittelee linjansa vaihtoehtoiseksi progemetalliksi, ja vaikutteita on kerätty laajalta alueelta. Kuvaavaa on, että samassa biisissä mielessä saattavat käydä niin Pearl Jam, Frank Zappa ja Katatonia. Bändin jälki kuulostaa erittäin vakuuttavalta. Yhtye ei ole uppoutunut tekotaiteellisuuteen, vaan on oivallisesti kyennyt popularisoimaan syvälläkin käyvät musiikilliset näkemyksensä. Jos CIA joskus kauppojen hyllyille pääsee, sitä tuskin sijoitetaan metallibändien joukkoon.
HURTING DIVINE
www.hurtingdivine.com
Hurting Divine päästelee miehekkäästi deathin ja thrashin välimaastossa. Turun suunnalta ponnistava ryhmä ehti soittaa jo jokusen vuoden, ennen kuin se julkaisi debyyttidemonsa. Niinpä perusasiat ovat jotakuinkin kunnossa ja biisien rakenteet hallussa. Bändi ei erityisesti mässäile riffien yksityiskohdilla, vaan keskittyy tehokkaaseen murjontaan. Sävellyksetkään eivät ole lainkaan hullumpia, mutta pitkän päälle jokin persoonallinen punainen lanka voisi tehdä hyvää yhtyeen musiikille siten, ettei yhtye kuitenkaan menettäisi rosoisuuttaan. Se kun on olennainen ja merkittävä osa yhtyeen olemusta.
BILL SKINS FIFTH
www.myspace.com/billskinsfifth1
BSF on ilmeisesti suuntaamassa pikapuoliin uudelleen studioon, mutta ruoditaanpa viime vuoden puolella ilmestynyt demo ensin. Parin vuoden ikäisessä kokoonpanossa on ehtinyt tapahtua merkittäviä muutoksia, ja nykyään bändin esittämän deathin laulupuoli hoituu pelkällä örinällä, kun puhtaaseen lauluun erikoistunut vokalisti lähti bändistä jo alkuvaiheessa. BSF vaikuttaa aluksi varsin yksioikoiselta yhtyeeltä, mutta kyllä niitä koukkuja on veteen heitetty tarpeeksi ja viimeisellä raidalla yhtye näyttää, että kykyä on selvästi paljon monipuolisempaankin ilmaisuun. Piiloraidalla bändi näyttää, että ellei hevillä selviä, konemusiikki voisi olla varteenotettava vaihtoehto.
ARKADIA
www.arkadiaband.com
Sentencedin haamu näyttää olevan väistymässä Arkadian biiseistä. Syy löytyy kappaleiden sovituksista, joiden saralla yhtye erityisesti ansioituu. Tänään Arkadian biiseissä on runsaasti kerroksellisuutta, joka oivallisesti elävöittää ja rikastuttaa yhtyeen sävellyksiä. Vastakkaisen puolen vaakakupissa asiat ovatkin pitkälti ennallaan. Biisit kuulostavat edelleen harmailta ja laulupuoli puolestaan värittömältä. Tällä hetkellä Arkadiasta tuntuu olevan aiempien demojen luonnollisuus kaukana, aivan kuin kappaleiden perusolemusta olisi mietitty jo vähän liikaakin. Vasta päätösraidallaan Arkadia näyttää, että biisinteko on edelleen hallussa.
DROWLICH
www.myspace.com/drowlich
Kun samaan pataan heitetään ripaus Dimmuja, hyppysellinen Cradle Of Filthiä ja vielä teelusikallinen Nightwishia, Drowlichin makuinen soppa alkaa olla valmis. Nuo blackmausteet tuovat bändin sointiin sen mahtipontisen dramatiikan ja Nightwish puolestaan pienen vivahteen kepeyttä, jolloin yhtyettä on sujuvampi kuunnella. Bändi on keskittynyt viimeiset kolme vuotta parempien biisien tekemiseen ja sikäli päässyt asiassaan eteenpäin, että perusasetelmiltaan kappaleista ei moitteen sijaa löydy. Melodioiden käsittely on hyvin luontevaa ja biisit sujuvia. Seuraavaksi bändin olisi tarpeen löytää omaperäisyyden jyvä, jonka se voisi istuttaa sävellyksiinsä. Niin hienolta kuin Drowlich kuulostaakin, se saisi erottua selvemmin edukseen.
REVULSION
www.myspace.com/revulsion
Revulsionin debyyttidemoa kuunnellessa mieleen tulee tuttuja asioita. Eikös Cannibal Corpse ja muutamat muut saman genren edustajat alkaneet tahkota tummasävyistä ja brutaalia deathia, josta Revulsionkin on selvästi vaikutteensa saanut. Revulsion on on hionut kykyjään viitisen vuotta, joskin väkeä on vuosien saatossa vaihtunut. Revulsionin debyytti on periaatteessa pätevä näyttö, mutta bändiltä, joka ei oikein saa tuoduksi mitään lisäarvoa edustamaansa tyylisuuntaan. Revulsioninkin olisi paikallaan leikitellä sovituksilla, etsiä omaa tapaa tehdä deathia. Vaikutteet toki saavat kuulua, mutta ne eivät saa jyrätä alleen.
TUHONVARJO
www.tuhonvarjo.net
Forssalaisbändi ilmoittaa, että vuosien soittotauko on saattanut taidot sen verran ruosteeseen, että pari vuotta kasassa ollut bändi rapsuttelee niitä vieläkin. Ja pyh. Soitto kulkee ihan mallikkaasti. Jos ehkä ruoste paistaa jossakin, niin sovituspuolella. Bändin deathin, doomin ja vähän blackinkin sekoitus voisi olla ilmaisultaan laajempaa ja ilmeikkäämpää, mutta näinkin pärjätään. Itse asiassa Tuhonvarjo osoittaa, että pienilläkin asioilla voi kummasti kasvattaa fiilistä, kun toteutus on kohdallaan. Biisimateriaali ei alkumetreillä suuremmin vakuuta, mutta Joutsenen Siivillä ja Surumarssi ovat jo sen verran vahvaa tummasävyistä maalailua, että mieli herkistyy. Kun bändin tähtäin asettuu tarkemmin kohdalleen, Tuhonvarjolle saattaisi hyvinkin löytyä tilaa kotimaisella lauletun metallin tantereilta.
HALO
www.myspace.com/halopiste
Uusikaupunkilainen Halo on varsin kaukana metallista, vaikka bändi itse tyylikseen metallin ilmoittaakin. Pikemminkin Halo kallistuu jonnekin Uniklubin tai muiden särökitaralla poppiaan ryydittävien yhtyeiden joukkoon. Ja omalla sarallaan Halo vaikuttaa pätevältä. Biisit ovat tarttuvia ja hyvin soitettuja, stemmat toimivat ja laulaja on erinomainen. Perusasiat ovat siis kohdallaan ja bändille on helppo povata kaupallista menestystä jossakin vaiheessa uraa. Yhtye kehaisee, miten hyvin bändiltä onnistuu kolmen kitaran stemmasoitto. Tässä voi olla vielä kehittämistä, vai liekö vika kuulijassa, kun moinen merkittävä yksityiskohta ei tälle demosedälle avautunut.
MEAT MINCING MACHINE
www.myspace.com/meatmincingmachine
Kuusi vuotta takana ja useat keikat eivät voi olla kuulumatta Nastolan MMM:n työskentelystä. Bändi viskelee napakkaa deathmättöä, ja yhtyeen soitosta kuuluu soittamisen vaivattomuus. MMM kuulostaakin aluksi erittäin vakuuttavalta ryhmältä, mutta ajan myötä biisit paljastavat heikkoutensa. Sävellysten ulottuvuudet ovat perin vähissä, vaikka bändi koittaa koristella kappaleitaan sovituksilla. Niille ei kuitenkaan juuri jää tilaa, ja nykyvalossa sävellyksistä on vaikea saada irti mitään kouriintuntuvaa. Toivottavasti bändi saa vastaisuudessa monipuolistetuksi ilmaisuaan. Soittotaidoista se ei ainakaan ole kiinni.
EDGAR WOODS
www.myspace.com/edgarwoodsband
Edgar Woodsin pojat toimivat aikaisemmin Savon sydämessä The Kutthroat-nimisenä ja soittivat thrashia. Bändi teki parikin demoa, mutta vuosien mittaan tyyli muuttui ja niin vaihtui myös bändin nimi. Nyt pojat ovat suuntautuneet jonkinlaiseen postgrungeen, jossa myös taidemusiikkiaspekteja on pyritty huomioimaan. Tyylillisesti bändi vielä etsii itseään, sillä biiseistä kuuluva jammailuhenkisyys ei anna kuvaa loppuun asti mietityistä kappaleista. EW:n biiseissä on mielenkiintoisia aineksia, mutta ne kaipaavat jämäkämpää käsittelyä ja selkeämmät raamit ympärilleen. Sen verran pojat ovat kuitenkin materiaaliaan pohtineet, että osat on selkeästi jaoteltu omilleen, ja yhteissoittoon on saatu ulottuvuuksia, kun kaikki eivät soita samaa.