CORROSIUM

Helsingin Corrosium ilmoittaa biossa genrekseen groove metalin. Vaikkei määrite ihan tuulesta temmattu olekaan, on bändin musiikilla enemmän yhteistä Staindin ja Seetherin kaltaisten post grunge -bändien kuin esimerkiksi Panteran tai Sepulturan kanssa. Corrosiumin raskaita riffejä ja melodisuutta yhdistävä musiikki toimii hyvin. Sävellyksessä ja sovituksessa on tyylitajua. Vaikka melodiat ja riffit ovatkin aika perinteisiä, onnistuu bändin käyttää taitavasti omaperäisiä pieniä kikkoja, joilla biisi pysyy kiinnostavana. Soitto, laulu ja soundit ovat myös erittäin korkeaa laatua.
TITI TUHATMIELI

Titi Tuhatmielen Ikionnellinen on pelkistetty biisi niin sävellyksen kuin sovituksenkin puolesta. Tuhatmielen rauhallinen puoliksi puhuttu laulutyylikin on hillittyä. Toteutuksena biisi olisi ehkä radioon liian demomainen, mutta sävellyksen ja sanoitusten puolesta Tuhatmieli on suurinta osaa suomalaista radiokamaa parempaa. Osa biisin sympaattisuudesta on juuri sen välittömyydessä ja kotikutoisuudessa, mutta olisi silti kiinnostavaa nähdä mihin suuntaan esimerkiksi ladytronmaisella toteutuksella päästäisiin. Kyllä tätä voi yleisesti ottaenkin suositella, mutta varsinkin Ladytronin faneille.
STATE OF EMERGENCY

State of Emergencyn Here I Fall on 80-luvun hair metal -perinteitä noudattava power balladi. On tässä kuitenkin vähän moderniakin otetta. Melodisesti biisi tuo vahvasti mieleen Avenged Sevenfoldin balladit. Sävellyksenä biisi toimii kyllä moitteettomasti, mutta kaipaisi vielä nostattavampaa kertosäettä ja tarttuvampia koukkuja. Laulajan käheä ääni sopii biisiin täydellisesti ja soittokin on hyvää laatua. Power balladissa kitarasoolo on tavallista tärkeämmässä roolissa ja biisin pelkistetty, mutta tyylikäs ja erittäin puhtaasti soitettu soolo ei tuota pettymystä.
OWLER
Oulun Owler yhdistelee post rockia ja metallia vähän Deafheavenin tapaan. Sävellyksellisesti Owler on kuitenkin selvästi pelkistetympää. Se muodostuu bändin kompastuskiveksi. Embersissä ei ole tarpeeksi sisältöä 7-minuuttiseksi biisiksi. Tunnelmaa luodaan hyvin ja se vaatii toki 3 minuutin pop-biisiä enemmän aikaa, mutta Embersin kaikki osat eivät tue toisiaan ja lopulta parhaiden kohtien potentiaali hukataan vähän pitkästyttävän kokonaisuuden myötä. Katatoniamaiset puhtaan laulun osat eivät tuo lisäarvoa.
Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.