Ilmoitus: Pekonista voimaa iltarientoihin – näillä eväin jaksaa roudata ja rellestää

5.10.2016 10:20

[ILMOITUS]

Roudarin voimavirtalounas



2 pkt HK Italian Pekonia 

1 pkt HK Aito Nakkeja 

savujuustoa 



1. Siivuta juusto sopivan paksuisiksi siivuiksi, ota nakki känsäiseen mutta puhtaaseen käteen ja kierrä sen ympärille pari juustosiivua. Jos juustohöylää ei löydy taloudesta, asiaa hoituu myös hyvällä yleistyökalulla. Lisää nakkien ympärille siivu HK Italian Pekonia ja laita tuotos uunivuokaan. Toista niin monta kertaa kuin mitä kuvittelevat illan kamojenkantourakan kuluttavan energiaa.
2. Lisää juustoa myös vuoassa olevien nakkien päälle.
3. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia eli hyvän progebiisin keston ajan tai kunnes pekoni on ihanan kullanruskeaa. Anna vetäytyä ennen tarjoamista noin 10 minuuttia.



Pidempikestoista urakkaa eli vaikkapa festareita varten kannattaa kylkeen tehdä soundcheck-kastike, jonka kasaaminen on syytä aloittaa hyvissä ajoin ennen nakkien valmistusta.



Soundcheck-kastike

400 g HK Naudan Jauhelihaa 

1 pkt HK Italian Pekonia 

2 dl kuohukermaa 

marinoituja valkosipulinkynsiä 

chilitomaattimurskaa 

tuoretta chiliä 

sipulia 



1. Paista jauheliha, viipaloitu HK Italian Pekoni ja pilkottu sipuli pannussa. Mausta haluamallasi tavalla.
2. Siirrä em. ainekset kattilaan, lisää chilitomaattimurska sekä valkosipulit marinadeineen. 

3. Pilko chilit ja lisää ne kattilaan. Hifistit ja popparit voivat ottaa chileistä siemenet pois. 

4. Anna hautua kattilassa kansi päällä ja pienellä lämmöllä noin tunnin ajan. Lisää vettä jos tarvitsee. Lisää kerma ja anna hautua vielä toinen tunti. Kerman lisäämisen jälkeen voit alkaa työstää nakkeja. 



Kunnon lounaasta saa virtaa kantaa vaikka millaisia Ampegin rantasaunoja eestaas tai kuunnella kaikkeen tyytymättömän muusikon kitinää asiasta kuin asiasta. Kokkaamiseen pätee myös sama periaate kuin sähkökytkentöihin: savun hälvettyä tarkastetaan mikä meni vikaan ja onko asia vielä korjattavissa.

HK Italian Pekoniin perustuvien ruokalajien hautuessa ja paistuessa voi valmistautua ruokahetkiin esimerkiksi progeklassikoita kuuntelemalla. Tässä soittolista herkullisiin hetkiin.

[ILMOITUS]