[ILMOITUS]
Nämä illat ovat menneet samaa kaavaa noudattaen jo useiden vuosien ajan, mutta mitäpä sitä hyväksi havaittuun kajoamaan. Janne tuo rikollisen paljon hitaasti kypsytettyä pastramia, Timo vastaa muusta muonituksesta eli yleensä sämpylöistä, juustosta ja coleslaw’sta, ja Hannu tarjoaa halukkaille sikarihumidorinsa helmiä.
Illan isännälle, minulle, jää tehtäväksi nostaa pöydälle pullo single maltia ja yrittää kyniä ystävät Texas hold ’emissa.
Tänä lauantaina olen kuitenkin päättänyt sekoittaa pakkaa – sekä konkreettisesti että vertauskuvallisesti. Kun nelikko on koolla, single maltin sijaan tuon pöydän ääreen pullollisen Jacob’s Creek Double Barrel Shirazia. ”Punkkua?” kuulen jo leukojen loksahtavan.
Aion osoittaa herrojen ennakkoasenteet turhiksi. Jacob’s Creek Double Barrel Shiraz on saanut nimensä kaksinkertaisesta tammitynnyrikypsytyksestä. Perinteisen tammitynnyrikypsytyksen jälkeen viini viimeistellään pari vuosikymmentä vanhoissa skottilaisissa viskitynnyreissä.
Vaikka kyseinen shiraz on erittäin täyteläinen, on se samalla äärimmäisen pehmeä ja tasapainoinen. Mehevän marjaisuuden ja mausteisuuden jälkeen suuhun jää vielä pitkäksi aikaa viipyilemään muisto viskitynnyreistä. Luotan, että tämä tulee kääntämään sällien päät – samalla hämäten sen verran, että hold ’em -voitto on tänäkin lauantaina minun!
[ILMOITUS]